Na zálivku
- žloutek 2 kusy
Na zálivku
Postup přípravy
Podle Richarda:Do mísy natrháme salát, přidáme 1 dcl olivového oleje a promícháme
Přidáme žloutek, worcester, ančovičky, pepř a citronovou šťávu
Vše rozmixujeme tyčovým mixérem
Hotový salát rozdělíme do misek a přidáme krutony zhotovené z opečeného toustového chleba a posypeme parmazánem
A jak to má být správně:1
Všechny suroviny na zálivku vlijte do nádoby mixéru a krátce prošlehejte, aby vznikla hladká směs podobná majonéze
Lze míchat též ručně
2
Kostičky bagety chvilku nasucho opečte v troubě
Mezitím v pánvi rozehřejte olej s rozdrceným česnekem a krutonky na něm osmahněte dozlatova
Maso osolte a opepřete
Do pánve, v níž se opékaly krutony, přilijte trochu oleje a maso z obou stran zprudka opečte
Potom pánev na pár minut přikryjte pokličkou, aby se maso propeklo; šťávu můžete přimíchat do zálivky
3
Opláchněte a osušte salát, natrhejte ho na talíře, ozdobte masem, krutony, přelijte zálivkou a ozdobte hoblinami parmazánu