Suroviny
- mléko 4 hrnek
- máslo 0.5 hrnek
- dětská krupička 0.5 hrnek
- cukr 0.5 hrnek
- vejce 2 ks
- žloutek 2 ks
- vanilkový cukr
- vanilkový pudink 1 lžíce
- listové těsto
Postup přípravy
Mléko zahřejeme k varu a v trošce rozmícháme vanilkový pudink. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi čtyři minuty mícháme. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku, pilně mícháme, můžeme si pomoci ponorným mixerem. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutky (jde o to, aby se vejce nesrazila).
Na máslem vymazaný plech dáme jeden tenký plát listového těsta, nalijeme krém a zakryjeme druhým plátem těsta. Nožem lehce nařízneme porce, ale nedokrojíme! Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut. Bugatsa se podává vlažná a pocukrovaná se skořicí.