Suroviny
- vejce 4
- cukr 200 ml
- olej 100 ml
- voda 150 ml
- polohrubá mouka 200 ml
- kakao 3 PL
- rum 3 PL
- vanilkový cukr 1
Krém
- moučkový cukr 150 g
- máslo 1
- tvaroh 1
- mléko 500 ml
- smetana ke šlehání 2
- vanilkový pudink 2
Postup přípravy
1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vodu, olej a rum. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Upečeme piškot, který vkládáme do vyhřáté trouby.
2. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem, nakonec přidáme vychladlý pudink, kterým potřeme vychlazený piškot.
3. Jako poslední krok vyšleháme šlehačku, kterou potřeme tvarohový krém. Nakrájíme řezy. Zbytkem šlehačky naplníme zdobící pytlík a kostky ozdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme ozdobit měsíčky mandarinek, lístky máty apod.
Autor receptu: Jana Mošanská