Head
- maso 1.5 kg
- omáčka
Postup přípravy
Maso: Mleté krůtí a vepřově maso smícháme se všemi ingrediencemi, přidáme lžíci hořčice a kečupu, nakonec vajíčko. Poté si uděláme masové placky a uprostřed uděláme důlek, aby se maso při smažení moc nezvedlo. Maso necháme na půl hodinky až hodinu uležet v lednici. Před dokončováním burgeru osmažíme maso na rozpálené pánvi z obou stran a nakonec na něj na pár vteřin položíme plátek sýru čedar. Po osmažení masa na burgery ho uložíme tak, aby zůstalo co nejdéle teplé.
Hamburger: Rozkrojíme bulky napůl a vnitřní strany pomažeme olivovým olejem a lehce opečeme. Poté spodní část natřeme majonézou. Položíme listy ledového salátu, pak maso a dozdobíme nakládanou okurkou, rajčetem a paprikou a opravdu malým kouskem nadrobno nakrájené cibule. Dětem můžeme udělat variantu bez zeleniny, kterou například nemají v oblibě.
Hranolky: Brambory a celer nakrájíme na hranolky, omyjeme a důkladně osušíme v papírové utěrce. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a vložíme postupně všechny hranolky a orestujeme dozlatova. Po vyndání hranolky důkladně vysušíme v papírových utěrkách a nakonec osolíme.
Majonéza: Cca 2–3 kyselé okurky nastrouháme do misky, přidáme majonézu, kousek najemno nekrájené cibule a zalijeme lákem z okurek. Důkladně zamícháme a osolíme.
Bazalková majnéza: V misce smícháme obě ingredience dohromady. Servírujeme na talíři, hranolky můžeme dát zvlášť nebo do papírových kornoutků vedle s majonézou.