Head
- hovězí maso 1 kg
Head
- cibule 1 kus
Postup přípravy
1
Ve vodě uvaříme osolené a opepřené maso, které po dvaceti minutách scedíme
Na nakrájené cibuli orestované do zlatova maso ještě pět minut opékáme
2
Z mléka a mouky špetky soli si připravíme palačinkové těsto tzv
„na nit“
Palačinky smažíme jen na kapce oleje
Do hotových palačinek balíme maso, pořádně je zavineme a znovu orestujeme na kapce oleje, ale až těsně před servírováním!redience: 500 ml mléka,4 vejce,200 g hladké mouky,špetka soli,olej na smažení,250 g listového špenátu,150 g slaniny,150 g eidamu,100 ml smetany (33 %),2 stroužky rozdrceného česneku,sůl,špetka Vegety
postup:Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet
Špenát spaříme
Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát
Odstavíme
Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí
Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty
Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smažen