Suroviny
- kuřecí stehno 16 ks
- olivový olej 1/4 hrnku
- máslo 1/4 hrnku
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- cibule (nakrájená na klínky) 8 ks
- česnek (neoloupaný) 12 stroužků
- bílé víno 1/2 hrnku
- balzamikový ocet 1/2 hrnku
- tymián pár snítek
- hladkolistá petržel 30 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké zapékací míse rozehřejte olej a máslo. Kuře ochuťte a ze všech stran opečte dohněda. Kuře vyndejte a osušte v papírové utěrce.
- Do zapékací mísy přidejte cibuli a česnek a na střední teplotě duste 20–30 minut, dokud se vše nezačne zabarvovat. Slijte přebývající olej.
- Kuře vložte zpět do zapékací mísy, přidejte bílé víno, ocet a tymián, dejte do trouby a pečte 15–20 minut, dokud maso nebude hotové.
- Vyndejte z trouby a posypte petrželkou.