Postup přípravy
1
Vezmeme plech, ten potřeme rozpuštěným máslem a položíme listové těsto, znovu omastíme
A skládáme na sebe 7 listů, pak vlašské ořechy, pak zase stejný postup omastit listové těsto z obou stran a pokládat na sebe
Pozor, teď už může být jen 5 listů
2
Posypeme pistáciemi a opět skládáme
Poslední vrstva končí vždy listovým těstem
Potom rozkrájíme podle fantazie na koláčky a pečeme při 150 °C téměř dvě hodiny dozlatova
Necháme vychladnout
3
Na šerbet v kastrolku zkaramelizujeme cukr a přidáme litr vody
Potom přidáme med, hřebíček, šťávu z citronu a vše vaříme, dokud směs nezačne houstnout
Necháme vychladnout a nalijeme na baklavu
Necháme 2 až 3 dny odležet, pak je moučník nejlepší
Teplota: 150°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 8Obtížnost: pro zkušenéNárodní kuchyně: balkánskáDoba přípravy: 1-2 hodiny + 2 až 3 dny odleženíČas vaření: 2-3 hodinyRecipe category: moučník/ vaření/ pečení/ chazeníDezert:Baklavapostup:1
Vezmeme plech, ten potřeme rozpuštěným máslem a položíme listové těsto, znovu omastíme
A skládáme na sebe 7 listů, pak vlašské ořechy, pak zase stejný postup omastit listové těsto z obou stran a pokládat na sebe
Pozor, teď už může být jen 5 listů
2
Posypeme pistáciemi a opět skládáme
Poslední vrstva končí vždy listovým těstem
Potom rozkrájíme podle fantazie na koláčky a pečeme při 150 °C téměř dvě hodiny dozlatova
Necháme vychladnout
3
Na šerbet v kastrolku zkaramelizujeme cukr a přidáme litr vody
Potom přidáme med, hřebíček, šťávu z citronu a vše vaříme, dokud směs nezačne houstnout
Necháme vychladnout a nalijeme na baklavu
Necháme 2 až 3 dny odležet, pak je moučník nejlepší