Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků 1 neuvedeno
- vejce 3 kus
- tuk 125 g
Předkrm
- sůl 1 špetka
Předkrm
- pomeranč 1 kus
- para ořech 5 kus
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm: Avokádová pomazánka, světlá bageta nebo ciabatta postup:Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a vidličkou rozmačkáme. Pokapeme je limetkovou šťávou a na jemném struhadle nastrouháme trošku limetkové kůry. Ochutíme, vše promícháme, namažeme na čerstvou bílou bagetku nebo ciabattu a ozdobíme para ořechem a dílky pomeranče.