Pokud nechcete dávat víno, můžete u tohoto receptu použít 4 lžíce sherry a 100 ml vody. Celý pokrm tím získá trochu jiný říz.
4 porce
60 minut
Suroviny
uzené chorizo klobásky
205 g
Cibule
1 ks
řapíkatý celer
2 stonky
červená paprika
1 ks
Česnek
1–2 stroužky
suché bílé vino
150 ml
plechovka švestkových rajčátek
400 g
Sůl
čerstvě namletý černý pepř
plechovka malých bílých fazolí nebo cizrny
140 g
čerstvá petrželka na ozdobení
rozpečený chléb při podávání
Postup přípravy
Na velké pánvi opékejte chorizo (vysvlečené ze střívka a nakrájené na plátky), dokud nevyteče všechen tuk. Přidejte nasekanou cibuli, celer, papriku a česnek a opékejte, dokud vše nezměkne.
Vmíchejte víno, rajčátka, ochuťte a vařte na nízké teplotě asi 15 minut, občas promíchejte, abyste rozmačkali rajčata, a vařte tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
Přidejte fazole nebo cizrnu a na mírném ohni vařte dalších 5 minut.
Posypte pořádnou dávkou petrželky a podávejte horké nebo teplé s chlebem.