Suroviny
- ananasový kompot 1 konzerva
- cukr krystal 250 ml
- polohrubá mouka 320 g
- vejce 2
- jedlá soda 1 ML
Krém
- pomazánkové máslo 2
- moučkový cukr 120 g
- vanilkový cukr 1
- vanilkový pudink 2 PL
- čokoláda 1
Postup přípravy
- Smícháme a umixujeme všechny ingredience (i kousky ananasu), a tak připravíme těsto. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vlijeme. Pečeme při 170 stupních, dokud není buchta hotová. Krém si připravíme následovně.
- Ušleháme si dvě pomazánková másla, přidáme cukr, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Krém natřeme na vychladlou buchtu a pocákáme (ozdobíme) čokoládou, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni. Takto hotový dezert dáme vychladit do ledničky.
Autor receptu: Zuzana Horsáková