Suroviny
- mascarpone 1 ks
- zakysaná smetana 500 ml
- cukr moučka
- sněhové pusinky 5 ks
- ananasový kompot 1 ks
- čokoláda 100 g
- máta
- smetana ke šlehání 100 ml
Postup
- Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanou smetanou.
- Ananas bez šťávy rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi.
- Čokoládu nasekáme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni.
- Stáhneme z ohně a vmícháme smetanu a lístky máty.
- Tento čokoládový krém nalijeme na dno skleniček, počkáme, až čokoláda lehce ztuhne, a pak přilijeme část směsi z mascarpone a ananasu.
- Na směs rozdrobíme jednu pusinku a opět zalijeme mléčnou směsí.
- Dozdobíme a necháme v lednici ztuhnout.
Autor receptu: Lucia Lišková