Suroviny
- fazole 1 šálek
Suroviny
- rajče 5 ks
- cibule neuvedeno neuvedeno
Suroviny
- sůl (dle chuti)
Postup
- Fazole ponořte na 2 minuty do vody a poté je umyjete od slupek. Oloupané fazole opět ponořte do vody na 10 min, aby změkly. Pak nasypte do mixéru, přidejte cibuli a malé množství vody. Směs nejprve trochu rozmixujte a až následně přidejte koření. Když se ze směsi stane poměrně tuhá pasta, vyjměte ji. Na pánev vylijte dostatečné množství oleje a zahřejte na vysokou teplotu. Poté větší lžící vkládejte do oleje jednotlivé kopečky pasty, která ztuhne a lehce ztmavne.
- Tomato sauce rajčatová omáčka s masem
Ingredience:5 velkých čerstvých rajčat1 velká červená paprika1 čerstvá pálivá paprika1 velká cibulehovězí dršťkykuřecí křídla
postup:Nejprve nechte maso povařit ve vodě se solí. Mezitím nakrájejte rajčata, papriky a cibuli do mixéru a vytvořte směs. Přidejte koření dle chuti. Když je maso uvařené, slijte vodu a přilijte směs z mixéru. Přidejte trochu oleje a nechte povařit dalších cca 20 min.Fufu
Toto je obecné jméno, které velká část Afriky používá pro pevná jídla. Je jich celá řada. To, které budeme připravovat, se vyrábí z yam a jmenuje se Poundo-Yam. Pro přípravu jsem koupil již hotovou mouku z yam.postup:Vodu uvedete do varu a pomalu přisypáváte mouku z yam. Směs musíte důkladně míchat, aby nevznikly hrudky.