Třešňová bublanina

Doba přípravy:
Třešňová bublanina Foto:
Třešňová bublanina
Foto: Pěkně vypečený blog

Oblíbená bublanina k létu prostě patří. Na přípravu není tak náročná, a pokud chcete, můžete ji vyzkoušet i s višněmi nebo třeba rybízem.

Na pečení použijte formu o průměru 30 cm.

Suroviny
kypřicí prášek bez fosfátů 1 ks
rozpuštěné máslo 80 g
vejce 3 ks
acidofilní mléko (nebo kefír) 230 ml
domácí vanilkový cukr 1 lžíce
vypeckované třešně 600 g
kousek másla na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
cukr moučka na poprášení
Postup
1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2

V jedné míse smíchejte oba druhy mouky s kypřicím práškem. Ve druhé míse vyšlehejte elektrickými metličkami rozpuštěné máslo, oba druhy cukru, vejce a acidofilní mléko (nebo kefír).

3

Šlehejte 2 minuty. K této tekuté směsi postupně (už ručně) přimíchávejte oba druhy mouky s kypřicím práškem. Dokonale promíchejte, aby bylo těsto hladké, bez hrudek.

4

Nalijte do formy, rozhrňte tak, aby bylo u okrajů v malinko vyšší vrstvě a poklaďte třešněmi. Pečte 30–35 minut. Po vystydnutí poprašte moučkovým cukrem.

Třešňová bublanina 2 Foto: Třešňová bublanina; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama