Dresink
- pomeranč 1 ks
- hořčice 4 lžičky
- řepkový olej 90 ml
- med 1 lžička
- sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
Maso
- kuřecí prsa 400 g
- řepkový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- rozmarýn
Salát
- římský salát 2 ks
- barevná paprika 2 ks
- cherry rajčata 125 g
- ředkvičky 1 svazek
- cuketa 1 ks
- mrkev 1 ks
- řepkový olej (na zakápnutí)
Postup přípravy
- Dresink: Pomeranč omyjte v horké vodě, osušte, kůru najemno nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Oboje promíchejte s hořčicí a medem. Řepkový olej zašlehejte nejprve po kapkách, pak přilévejte tenkým proudem, až vznikne hladká emulze. Dochuťte solí a pepřem.
- Maso: Kuřecí prsa osušte, potřete řepkovým olejem, osolte, opepřete. Na grilu či na grilovací pánvi grilujte 10 až 15 minut, aby bylo maso šťavnaté a propečené.
- Salát: Římský salát rozeberte na listy, propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat. Papriku zbavte semínek a nakrájejte ji na kostky. Cuketu nakrájejte na plátky a vařenou mrkev na kolečka. Všechnu připravenou zeleninu v míse promíchejte s kapkou řepkového oleje, solí a pepřem. Pak ji dejte na plech a v rozehřáté troubě pečte 10–12 minut na 180 °C. Ke konci pečení přidejte cherry rajčata. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Natrhejte římský salát na kousky a skládejte je na talíř. Na salát pokládejte zeleninu a krájené kuřecí maso. Zakápněte pomerančovým dresinkem a ozdobte nakrájenými ředkvičkami.
Vyzkoušejte také pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pravý a původní recept na salát Caesar