Římský salát s kuřecím masem, pečenou zeleninou a pomerančovým dresinkem

Moje hodnocení
1x

Přichází sezóna zeleninových salátů, které prostě na jaře a v létě chutnají lépe než v zimě. Pokud chcete salát jíst jako plnohodnotné jídlo, je nezbytné, aby obsahoval bílkoviny, tedy ideálně maso, vejce nebo luštěniny. V tomto případě doplňuje klasickou kombinaci zelenina + kuřecí maso osvěžující dresink s pomerančovou šťávou a kůrou.

4 porce
30 minut

Dresink

Maso

Salát

Postup přípravy

  1. Dresink: Pomeranč omyjte v horké vodě, osušte, kůru najemno nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Oboje promíchejte s hořčicí a medem. Řepkový olej zašlehejte nejprve po kapkách, pak přilévejte tenkým proudem, až vznikne hladká emulze. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Maso: Kuřecí prsa osušte, potřete řepkovým olejem, osolte, opepřete. Na grilu či na grilovací pánvi grilujte 10 až 15 minut, aby bylo maso šťavnaté a propečené.
  3. Salát: Římský salát rozeberte na listy, propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat. Papriku zbavte semínek a nakrájejte ji na kostky. Cuketu nakrájejte na plátky a vařenou mrkev na kolečka. Všechnu připravenou zeleninu v míse promíchejte s kapkou řepkového oleje, solí a pepřem. Pak ji dejte na plech a v rozehřáté troubě pečte 10–12 minut na 180 °C. Ke konci pečení přidejte cherry rajčata. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  4. Natrhejte římský salát na kousky a skládejte je na talíř. Na salát pokládejte zeleninu a krájené kuřecí maso. Zakápněte pomerančovým dresinkem a ozdobte nakrájenými ředkvičkami.

Vyzkoušejte také pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pravý a původní recept na salát Caesar

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty