Suroviny
- hlávkové zelí 1
- kapusta 1
- vepřové mleté maso 1 kg
- vepřový bůček
- uzené maso
- rajský protlak
- kečup
- cibule
- česnek 2-3 stroužky
- jasmínová rýže 2 sáčky
- sůl
- pepř
Placky
- hladká mouka 500 g
- plnotučné mléko 1 hrnek
- kvasnice 1/2 kostky
- sůl špetka
- cukr
- olej
Postup
- Zelí a kapustu uvaříme a po vychladnutí oddělíme listy. Následně si připravíme směs ze zbylých ingrediencí a osmažíme vše na pánvi.
- Po vychlazení naplníme listy a dáme zapéct do trouby na 170 °C na 30 minut.
Placky
- Veškeré suroviny smícháme, uděláme těsto a dáme kynout.
- Po vykynutí vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. Smažíme na pánvi s olejem.
Autor receptu: Zuzana Horvathová