Španělská česneková polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Španělská česneková polévka Foto:
Španělská česneková polévka
Foto: archiv Gurmet

Zaručeně zdravá a výborná středomořská verze česnekové polévky.

Suroviny
bageta (nebo jiný bílý chléb) 4 krajíčky
větší rajčata 4 ks
česnek 4 stroužky
olej 2 lžíce
vejce 4 ks
strouhaný sýr 50 g
jemně nasekaná petrželka (raději s hladkými listy) 4 lžíce
sůl
kajenský pepř
Postup
1

Plátky bagety nakrájejte na kostičky a nasucho je opečte na pánvi nebo v rozehřáté troubě. Rajčata omyjte a na oblé straně nařízněte do křížku. Přelijte je v misce vroucí vodou, nechte 5 minut stát a poté z nich slupky nožíkem sloupněte. Dužinu nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte, rozmáčkněte plochou stranou nože a jemně nasekejte.

2

V kastrolu zahřejte olej, ve kterém na mírném ohni a za stálého míchání osmahněte česnek, ale jen tak, aby zůstal ještě zlatavý a přílišným smažením nezhořkl. Přidejte nakrájená rajčata, orestujte je a zalijte 1 litrem horké vody. Osolte, opepřete a vařte mírným varem asi 15 minut.

3

Polévku sundejte z ohně a postupně do ní vmíchejte vejce prošlehaná se sýrem. Rozdělte do talířů, ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s opečenými kostičkami bagety.

4

Prima tip: Pokud máte rádi polévku hustější, opečte dvojnásobné množství pečiva na oleji rovnou s česnekem a rajčaty a v polévce pak vše společně povařte.

Španělská česneková polévka Foto: archiv Gurmet

Španělská česneková polévka. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama