Suroviny
- lilek 4 ks
 - česnek 2 palice
 - extra virgin olivový olej
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 
Zkuste si připravit tenhle skvělý zapečený lilek, který poslouží jako originální příloha k masu nebo jen jako lehká večeře s čerstvou bagetkou.
    
    
Postup přípravy
- Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy.
 - Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká.
 - Prima tip: Podle chuti můžeme posypat oreganem nebo provensálským kořením.