Lososový tatarák

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Lososový tatarák Foto:
Lososový tatarák
Foto: moje láska

Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je velmi jemná a lahodná a skvěle se snoubí s voňavým koprem, svěžím citronem a výraznými kapary.

Suroviny
čerstvý losos bez kůže 500 g
menší červená cibule 1 ks
žlutá paprika 1 ks
malé kapary 1 lžíce
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
opečené krajíčky křupavého chleba na podávání
Postup
1

Lososa, cibuli a papriku nakrájejte na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší.

2

Dejte je do mísy, přidejte kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sůl a černý pepř a promíchejte.

3

Ochutnejte, případně dochuťte a nechte 5 minut rozležet.

4

Podávejte s křupavým chlebem.

5

Chcete-li podávat tatarák elegantně, natlačte ho do kovové formičky (formičky z jiných materiálů je třeba mírně potřít olivovým olejem) a vyklopte na talíř.

Lososový tatarák Foto: moje láska

Lososový tatarák, foto: Zelenina, moje láska

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Videa

reklama

reklama