Suroviny
- mascarpone 1 kg
- cukrářské piškoty 2 balíčky
- moučkový cukr 150 g
- espresso 150 ml
- mandlový likér amaretto 2 PL
- kakao 3 PL
Postup
- Smícháme mascarpone, moučkový cukr a Amaretto. Cukrářské piškoty jsou poměrně sladké, proto je lepší cukr přisypávat postupně. Připravíme silné espresso, cukrářské piškoty do něj namáčíme a pokládáme je na dno dortové formy.
- Piškotovou vrstvu potřeme částí krému, tu poté opět poklademe piškoty a takto pokračujeme do spotřebování piškotů i krému (poslední vrstva bude krémová).
- Na závěr tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice cca na 24 hodin, aby se všechny ingredience pořádně propojily. Před podáváním můžeme ozdobit lístkem meduňky.
Autor receptu: Jakub Lučan