Suroviny
- cibule
- česnek
- petrželová nať
- petržel
- celer
- pórek
- mrkev
- kuřecí hřbet 6
- polévkové koření
- nudle do polévky
- sůl
- pepř
Postup
- Opláchneme kuřecí hřbety, vložíme je do hrnce s vodou, osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a dáme vařit. Očistíme, oloupeme a oškrábeme zeleninu. Když se začne voda vařit, ztlumíme sporák, sbíráme sraženou bílkovinu a přidáme všechnu zeleninu bez mrkve. Až polévka začne vřít, ztlumíme výkon na minimum a necháme vařit cca 2 hodiny.
- Přidáme mrkev, dolijeme vařenou vodu, ochutnáme a dochutíme polévku solí a pepřem, pak necháme vařit další cca hodinu.
- Poté scedíme přes cedník do druhého hrnce, nakrájíme vyndanou mrkev na tenká kolečka nebo kostičky, můžeme přidat i předem zvlášť uvařenou zeleninu do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, necháme trochu provařit, pak přidáme předem uvařené nudle.
Autor receptu: Jakub Lučan