Chřestové pesto

Doba přípravy:
Chřestové pesto  Foto:
Chřestové pesto
Foto: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz

Chřestová sezona už je za půlkou. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.

Suroviny
zelený chřest 1 svazek (500 g)
strouhaný parmazán
slunečnicová semínka
česnek 1 stroužek
citronová šťáva
sůl
Postup
1

Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.

2

Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.

3

Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.

Chřestové pesto  Foto:

Chřestové pesto  Foto: Chřestové pesto; foto: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz

Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Videa

reklama

reklama