Suroviny
- zelený chřest 1 svazek (500 g)
 - strouhaný parmazán 1 velká hrst
 - slunečnicová semínka 1 hrst
 - olivový olej cca 100 ml
 - česnek 1 stroužek
 - citronová šťáva 2 lžíce
 - sůl
 
Postup přípravy
- Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.
 - Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
 - Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.
 
PRIMA TIP: Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu