Suroviny
- kuřecí kosti
- slunečnicový olej
- kořenová zelenina
- bobkový list
- celý pepř
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme zeleninu a spolu s kostmi dáme na plech.
Plech dáme do trouby a pečeme zhruba 45 minut na 200 °C. Zelenina i kuřecí kosti by měly být zlatavé a lehce opečené.
Upečenou zeleninu s masem přemístíme do vysokého hrnce, přilijeme 2 litry vody, přidáme celý pepř a bobkový list, hrnec přiklopíme pokličkou a vše přivedeme k varu. Vývar vaříme alespoň 1 hodinu na středním plameni.
Vývar přecedíme přes jemné síto, necháme vychladnout, přelijeme do uzavíratelné sklenice a skladujeme v lednici, kde vydrží cca 1 týden.
Autorka receptu: Anna Marie Bajčůrová