Burger z červené řepy s volským okem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Burger z červené řepy s volským okem  Foto:
Burger z červené řepy s volským okem
Foto: archiv Hellman´s

I když nejíte maso, můžete si dopřát oblíbený burger. Zkuste třeba variantu z červené řepy, která se skvěle snoubí s vajíčkem. Na tomto burgeru si nakonec pochutnají i masožravci, uvidíte :)

Suroviny
Burger:
středně velká červená řepa uvařená doměkka 2 ks
hořčice 1 lžíce
sladká mletá paprika 1 lžíce
nasekané čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj...) 1 hrst
rohlík nakrájený na kostičky 1 ks
zeleninový vývar nebo mléko 100 ml
sůl a čerstvě namletý pepř
Na obložení:
olej 2 lžíce
burgerové housky 2 ks
ledový salát nakrájený na nudličky 2 hrsti
rajče 1 ks
cibule 2 kolečka
vejce 2 ks
Postup
1

Rohlík namočte do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupejte, nastrouhejte na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkejte. K řepě přidejte hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkejte a přidejte k řepě. Směs dobře promíchejte.

2

Z hmoty vytvarujte 2 placky a pozvolna je opečte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Na další pánvi si připravte na troše oleje dvě volská oka.

3

Servírujte v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou s nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.

Burger z červené řepy s volským okem  Foto: Burger z červené řepy s volským okem; foto: archiv Hellman´s

Videa

reklama

reklama