Pečeme bez lepku: Cherry Berry muffiny s borůvkami a máslovým krémem

Moje hodnocení
1x

Rozkošné muffiny potěší k snídani, k svačině i jako dezert po jídle, zvlášť pokud je ozdobíte jemně nakyslou cukrovou polevou. Sladká chuť borůvek vyvažuje pikantní tón třešní a vůni perníkového koření. Těstu dodává vláčnost jogurt.

8 porcí
45 minut

Těsto

Poleva

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Máslo rozehřejte a nechte trochu zchladnout. Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Máslo vyšlehejte s cukrem do husté krémové pěny. Přidejte k němu jogurt, třešňový džem, borůvky a vejce a znovu vyšlehejte. Mouku promíchejte s kypřicím práškem a perníkovým kořením a zapracujte ji do jogurtové směsi. Míchejte, dokud nebude těsto hladké.
  3. Košíčky na muffiny naplňte těstem a pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut dozlatova. Pak je vytáhněte, nechte 5 minut chladnout a přesuňte je v košíčkách na rošt. Nechte je zcela vychladnout.
  4. Na polevu prošlehejte vidličkou máslo a moučkový cukr. Přidejte několik kapek mléka, aby směs mírně změkla. Směs rozdělte na dvě poloviny. Do jedné vmíchejte citronový extrakt, do druhé džem z lesních plodů. Naplňte dva zdobicí sáčky s plochou špičkou a ozdobte muffiny.
PRIMA TIP: Bezlepková mouka Schär Mix it! Universal patří mezi základní bezlepkové mouky, které využijete při pečení slaných i sladkých dobrot, a hlavně se hodí i do knedlíkových těst a noků a na vaření. Směs obsahuje rýžovou mouku, čirokovou mouku, rýžový a kukuřičný škrob, psyllium a hrachovou bílkovinu.

Vyzkoušejte také rybízový koláč s drobenkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Rybízový koláč s drobenkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty