Naučte se geniální rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan Foto:
Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan
Foto: Thinkstock

Jde patrně o nejslavnější a zároveň nejjednodušší recept Marcelly Hazan. Použijte plechovku kvalitních rajčat a nebojte se másla – omáčce dodá nevýslovnou sametovost a bohatost.

Marcella Hazan – žena, která naučila svět vařit italskou kuchyni 

Legedární autorka Marcella Hazan (1924–2013) dala světu víc než jen skvělé recepty. Její knihy jsou považovány za bibli italské kuchyně. Narodila se v Itálii, kde také vystudovala přírodní vědy a biologiii. Po svatbě se roku 1955 přestěhovala do New Yorku a začala vařit. Nejprve podle kuchařských knih, postupně se však snažila dosáhnout chutí, které si pamatovala z dětství, vlastní cestou. Za nejdůležitější považovala poctivý přístup k vaření bez zbytečně složitých postupů. Zrodily se nápady a triky, které ovlivnily celé generace kuchařů a navždy změnily jejich přístup k vaření.

Domácí kuchyně je nejlepší. A nejlepší domácí kuchyně je jednoduchá.

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan 3 Foto:

Připravte si geniální rajčatovou omáčku podle Macelly Hazan:

Ingredience

– 800 g celých loupaných rajčat z konzervy (včetně šťávy)

– 5 lžic másla

– 1 střední cibule, oloupaná a přepůlená

– sůl

Příprava

Do hrnce dejte rajčata se šťávou, máslo a cibuli. Přidejte jednu až dvě špetky soli.

Na středním žáru přiveďte k varu.

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan 2 Foto:

Za občasného míchání vařte bez pokličky po dobu 45 minut. Větší kusy rajčat rozmačkávejte lžící.

Hotovou omáčku dosolte, pokud je třeba. Před podáváním vyjměte cibuli.

Připravila Ester Brožová

Recept

Kuřecí prsa s rajčatovo-máslovou omáčkou  Foto:

Kuřecí prsa s rajčatovo-máslovou omáčkou

Kus dobrého masa, vynikající omáčka, vůně a chuť čerstvých bylinek a oblíbené těstoviny... V tomto jídle se spojuje spousta dobrých surovin a příprava je přitom příjemně...

Recept

Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce Foto:

Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce

Cannelloni jsou tradiční italské duté válečky u nudlového těsta, které se plní a nejčastěji zapékají. V tomto případě jsme zvolili špenát, riccotu a bylinky.

Recept

Quinoa s hovězími kuličkami v rajčatové omáčce Foto:

Quinoa s hovězími kuličkami v rajčatové omáčce

Zázrak jménem quinoa už jistě znáte. Tentokrát si ji připravte jako úžasnou přílohu k masovým kuličkám a rajčatové omáčce.

Videa

reklama

reklama