1
- cibule 1 kus
1
- alkohol 1 dávka
2
- koriandr 1 špetka
2
- koření špetka drceného římského kmínu 1 špetka
- koření špetka drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu) 1 špetka
- kokos 1 špetka
Postup přípravy
1
Přes noc naložíme zvěřinu do červeného vína s divokým kořením
Spolu s bůčkem upečeme v marinádě, poté maso pomeleme
Na sádle orestujeme cibuli a zalijeme ji červeným vínem a odpaříme
Smícháme maso s výpekem, cibulkou, přidáme dezertní víno, brandy, osolíme a opepříme
Formu vyložíme pečícím papírem, směs dáme do formy a vaříme v páře 45-50 minut
Vychladíme
2
Na chleba si nejprve uděláme kvásek, který necháme chvíli vykvasit
Potom smícháme mouku, vodu, kvásek, droždí, sůl, kmín s trochou vody a vymísíme těsto
Necháme je 15 minut vykynout a znovu umísíme a dáme na další čtvrthodinu vykynout
Uděláme bochník – bochníky, které ještě dále půlhodiny kynou, a poté pečeme hodinu při 180 °C
Polévka:Mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínemPolévka nejen dobře vypadala a krásně se leskla, ale i výtečně chutnala
Pro vegetariány lze bujon nahradit sojovým či rýžovým Miso, nebo zeleninovým vývarem
Díky aromatickému koření si ale vystačíme i s prostou vodouIngredience:olejcibule1 kg mrkve1 větší brambor1 jablkobujonmalá lžička mletého sušeného koriandručerstvý koriandrsůlpepřšpetka drceného římského kmínusmetana na vařeníšťáva z 1 pomerančemalá lžička zázvoru postup: 1
Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu
Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu)
Možno i pár kousků oloupaného jablka
Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat
Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru
2
Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany
Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky
Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření