Želé
Postup přípravy
žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme asi při 180 °C ve formě s vyšším okrajem na pečicím papíru. Po vyjmutí necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku do tuha a osladíme dle chuti. Opatrně vmícháme kysané smetany a přidáme na kostičky nakrájené ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník.
Nakonec uděláme želé. Šťávu z kompotu dolijeme vodou, abychom měli ¾ l tekutiny. Povaříme se dvěma pudinky, dokud nezesklovatí. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme asi na hodinu do lednice.
Dezert
Žravé řezy
Ingredience:
Těsto:
- 250 g mletého cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 5 vajec (žloutky)
- 5 lžic horké vody
- ½ prášku do pečiva
- sníh z bílků
Náplň:
- 1 šlehačka
- 2 krémovité zakysané smetany (nejlépe hustší)
- 2 plechovky kompotovaného ovoce (á 250 g)
Želé:
- 2 vanilkové pudinky