Postup přípravy 1
- smetana 1 dávka
Postup přípravy 2
- pepř 1 dávka
Postup přípravy
1
Kosti a drůbky z husy uvaříme s celou kořenovou zeleninou, cibulí a divokým kořením
Vývar přecedíme, maso obereme a společně s droby vše pokrájíme
Přeceděný vývar zahustíme světlou zásmažkou a dál vaříme cca 40 minut
Polévku na závěr dochutíme šafránem, citronovou šťávou, kůrou, solí, cayenským pepřem a přidáme smetanu
Dochutit lze i muškátovým oříškem
2
Na játrové knedlíčky pomeleme husí játra, přidáme strouhanku, vejce, třený česnek, měkké máslo, sůl a pepř
Z těchto ingrediencí vytvoříme řidší těsto, které necháme v lednici asi půlhodiny odležet
Poté z těsta vykrajujeme knedlíčky a vaříme je v drůbežím vývaru
3
Do teplého hlubokého talíře nebo rendlíčku dáme ohřáté knedlíčky a maso s droby
Můžeme přidat i nudle
Vše zalejeme horkou polévkou a přidáme čerstvě posekanou petrželovou nať