Náplň do zeleniny
- lučina 5 kusů
Head
- rajče 10 kusů
- žampion 15 kusů
Náplň do zeleniny
- sůl 1 špetka
Head
- citronová šťáva 1 dávka
Náplň do zeleniny
- česnek 1 kus
- smetana ke šlehání 300 g
Head
- cukr 1 dávka
Postup přípravy
Zeleninu opláchneme pod vodou a necháme okapat v cedníku, žampiony zbavíme nožiček a oloupeme hlavičky, rajčátka rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, papriky nahoře uřízneme a odstraníme vnitřek
Do misky dáme lučinu, nadrobno nakrájíme jarní cibulku, přidáme špetku soli, petržele a česneku, přimícháme polovinu smetany, až vznikne vláčná náplň
Pomazánkou naplníme zeleninu včetně žampionů, vložíme na plech a zalijeme zbytkem smetany
To pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi půl hodiny, dokud zelenina nezměkne
Rukolu vložíme do misky, ochutíme špetkou soli, cukru a nepatrně olivového oleje a šťávy z citrónu, vše zamícháme a dáme na dezertní talířky pod zapečenou zeleninu, vedle položíme bagetku a servírujeme