30 minut v kuchyni

Zapečená bageta s máslem ochuceným pečeným česnekem

Moje hodnocení
1x

Tohle je jídlo, které zažene veškeré chmury, nachlazení i špatnou náladu. Úžasně voňavá po česneku a másle, křupavá a dozlatova vypečená bageta si zaslouží vaši plnou pozornost. Možná ji můžete na závěr zapít řádně vychlazeným pivem.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 195 °C. Obě palice česneku seřízněte cca 1 cm od vrchu, pokapejte olivovým olejem, zabalte do alobalu, vložte na plech a pečte 45–50 minut.
  2. Plech vytáhněte a nechte česnek 15 minut chladnout, abyste se nespálili. Teplotu snižte na 190 °C.
  3. Změklé máslo nakrájejte na kostičky do misky. Upečený česnek opatrně vybalte a vymačkejte stroužky k máslu. Rozmělněte vidličkou na pastu. Přidejte petrželovou nať, osolte a opepřete. Syrový česnek oloupejte a prolisujte k máslu. Promíchejte.
  4. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj bagetu. Podélně ji rozřízněte a pak každou polovinu opatrně nařízněte v 2cm pruzích, ale nedokrojte ji, vytvoříte tak zářezy, které naplňte česnekovým máslem. Pokud zbyde, potřete jím vršek bagety.
  5. Bagetu pečte 10–12 minut dozlatova. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Pokud chcete přípravu bagety urychlit, pečení česneku vynechte a navyšte množství másla o 10–20 g a přidejte 1–2 stroužky čerstvého česneku. Bagetu můžete naplnit a potřít také pestem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

30 minut v kuchyni

Tým autorů 30 minut v kuchyni

Nejprve trio Jíme zdravě vyvrátilo zažitý stereotyp, že zdravé jídlo nemůže být chutné a teď boří další překážky domácího vaření, a sice že zabere spoustu času. První kuchařka ze stejnojmenného projektu 30 minut v kuchyni ukazuje, že na přípravu jídla vám stačí půlhodina a než se pokrm upeče, podusí či uvaří, můžete se věnovat čemukoliv jinému. Vybrat si můžete z 95 receptů v šesti kapitolách – Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Pohoštění, Pečení a Nápoje. Všechny spojuje jednoduchá příprava, dostupné a levné suroviny a skvělá, nekomplikovaná chuť. Ať s vařením začínáte, nebo hledáte obměnu svého repertoáru či tipy pro každodenní teplé večeře, v této srozumitelné knize najdete spoustu lahodné inspirace.

30minutvkuchyni.cz


Přečtěte si také

Recepty