návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Zajímavé recepty s křenovou pastou wasabi

Steak s wasabi špenátem
Autor: Marek Bartoš / Lehká kuchyně Steak s wasabi špenátem
Wasabi je japonský křen zelené barvy s velmi výraznou chutí a vůní, který se používá především společně se sushi. Nezaměnitelná chuť wasabi může mít v kuchyni mnohem širší využití! Až vám příště zbyde hrudka wasabi ze sushi, zkuste si uvařit některý z našich receptů.
03. 05. 2019

Wasabi je k dostání jako čerstvý oddenek, sušený prášek, který se míchá s vodou nebo jako hotová pasta. Vzhledem k tomu, že pěstování wasabi je celkem náročné, je pravé wasabi drahé, a proto se často doplňuje klasickým křenem, někdy dokonce úplně nahrazuje a dobarvuje se zelenou potravinářskou barvou.

Nicméně ani tak se této výjimečné chuti nevzdávejte a zkuste ho využít jako zajímavé dochucovadlo. Například skvěle ladí se sladkým hráškem nebo jemným špenátem. A šmrnc dodá i lehce mdlému avokádu. Můžete z něj také připravit zajímavý salátový dresink.

Připravte si nevšední recepty dochucené wasabi: