Suroviny
- vejce natvrdo
- smetanový sýr (čerstvý )
- wasabi
- pažitka
- sůl
U tohoto receptu neuvádíme gramáž záměrně. Všeho přidejte podle počtu vajec a v závislosti na tom, jak moc máte rádi ostrá jídla.
Článek
18 nápadů, jak použít vejce natvrdo
Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...
Postup přípravy
- Oloupaná vejce rozpulte, vyjměte žloutky, které přendejte do misky.
- Spolu s čerstvým sýrem a wasabi rozmělněte na hladký krém, do kterého vmíchejte najemno posekanou pažitku a dochuťte solí.
- Jamky po žloutcích vyplňte krémem a posypte ještě troškou pažitky.