Suroviny
- květák (malý) 1 ks
- celé kuře (naporcované) 1 ks
- olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl
- muškátový oříšek
- vejce 1 ks
- strouhanka
- široké nudle (k podávání)
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Květák rozebereme na růžičky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou tak aby byl ponořený, trošku osolíme a vaříme cca 5 minut, pak vypneme.
- Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní pak opečeme naporcované kuře, osolíme, trošku podlijeme vývarem z květáku a dusíme 3/4 hodiny na mírném plameni. Pak kuře vyndáme na teplé místo, vydušenou šťávu zaprášíme 1 lžící mouky, rozmícháme a minutku provaříme. V tuto chvíli můžeme z omáčky procedit cibulku, pokud ji tam nemáme rádi.
- Potom slijeme vodu z květáku, květák dáme do omáčky, vrátíme tam i maso, přidáme trošku muškátového oříšku a společně dodusíme cca 3 minuty.
- Strouhankové knedlíčky se k tomu hezky chuťově hodí, ale nemusí jich být moc – není to příloha, tou jsou až široké nudle. Rozmícháme si vajíčko se špetkou soli a vmícháváme do něj strouhanku tak dlouho, dokud nevznikne těstíčko, se kterým půjde dobře pracovat. Vyválíme z něj kouličky o velikosti většího vlašského ořechu. Vaříme v osolené vodě, stačí 8 minut. Uvařené knedlíčky dáme do omáčky ke květáku.
- Jako přílohu uvaříme normální široké nudle.