Vývojáři The Last of Us vymysleli imaginární značky jídel. Mají i webové stránky

Nedávno HBO Max do světa vypustilo nový seriálový fenomén zrozený podle předlohy stejnojmenné videohry, která s sebou nese hned několik zajímavostí. Vývojáři si dali záležet na detailech, které stojí za prozkoumání. Vymysleli například několik svých značek jídla a restaurací.

Hlavní hrdinové mají na starosti spíše záchranu lidské rasy než hledat potencionální kulinářské zážitky. Jídlo se i přesto v některých herních lokacích mihne. K vidění jsou zejména opuštěné kavárny a restaurace, kde lze na stěnách zahlédnout velmi podrobné menu.

V části hrající za Ellie navštívíte zničené obchodní centrum Colorado Mountain Plaza. Vývojáři v něm navrhli celý food court, tedy fastfoodový koutek typický pro obchodní centra, a každý z nich má viditelný podrobný jídelní lístek. Zajímavé na tom především je, že vývojáři také vytvořili skutečné webové stránky a účty na sociálních sítích několika fiktivních společností, které se nacházejí ve zmíněném nákupním centru.

Mražený jogurt s vlastním webem

Jedním z míst, kterému byla věnována větší pozornost, je řetězec Swirls Frozen Yogurt, specializující se na různé mražené jogurty. Existuje nejen jeho web nebo twitterový účet, ale také celá herní lokace, kterou hlavní postavy procházejí během jedné z misí. Na Twitteru se v roce 2013, kdy hra vyšla, objevovaly pravidelně jogurtové novinky a akce, jež imaginární značka nabízela.

Vývojáři tak na podzim onoho roku představili podzimní dýňovou příchuť nebo oblíbené kousky slaného karamelu ve vanilkovém jogurtu. Lákali i na akci 1 + 1 zdarma. V podobných příběhových hrách se potraviny a jídla objevují celkem často. Například oblíbená série Overwatch dokonce přináší kuchařku v tištěné formě, kterou lze na internetu bez problémů zakoupit.

Mražený jogurt s příchutí dýňového koláče ze hry The Last of Us

Pokud se večer chystáte koukat na tento oblíbený seriál, připravte si k němu domácí mražený jogurt, který existuje i v imaginárním světě The Last of Us.

Ingredience na mražený jogurt:

  • 2 šálky řeckého jogurtu
  • 1 šálek dýňového pyré
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 1,5 lžičky mletého koření na dýňový koláč (skořice, zázvor, špetka muškátového oříšku, hřebíčku a nového koření)

Příprava jogurtu:

  1. Do větší uzavíratelné nádoby přidejte řecký jogurt, dýňové pyré, med a koření.
  2. Důkladně promíchejte a ochutnejte. Pokud není směs dost sladká, přidejte trochu moučkového cukru. Můžete přidat i více dýňového koření. Záleží na vaší chuti.
  3. Nádobu dobře uzavřete a vložte do mrazáku. Po půl hodině jogurt promíchejte vidličkou, abyste se vyhnuli hrudkám ledu. Za hodinu hmotu znovu celou promíchejte a zamrazte na další 2 hodiny.
  4. Před konzumací vyjměte jogurt z mrazničky na 15 minut, aby se povolil. Jogurt podávejte v šálku nebo misce a navrch nasypte ještě trochu skořice či dýňového koření.

Zdroj: nerdskitchen.pl

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty