Head
- slanina 1 dávka
Dušená mrkev
- pomerančová kůra 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- muškátový oříšek 1 kus
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
1
Maso nakrájíme na kostky jako na guláš, obalíme lehce v hladké mouce
Na pánvi osmahneme slaninu, cibuli, česnek a přendáme do pekáče
Na trošce oleje opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo, a přendáme do pekáče
Zalijeme vývarem z mrkve a červeným vínem
Přidáme skořici, hnědý cukr, plechovku rajčat, přiklopíme poklicí a dusíme asi hodinu a půl v troubě
Před podáváním rozpustíme ve šťávě hořkou čokoládu
2
Mrkev nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a povaříme ji 5 až 7 minut
Slijeme a propláchneme studenou vodou
V kastrolu rozpustíme kousek másla a trochu oleje, přidáme mrkev, osmahneme, přidáme mouku, kůru z pomeranče, citronovou šťávu, muškátový oříšek, cukr a sůl
Lehce podlijeme vývarem z mrkve a krátce podusíme
Podáváme se zámeckými brambory
Malé brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
Před podáváním je opečeme na olivovém oleji se snítkami z rozmarýnu
Nakonec posolíme