Bramborové pusinky
- brambory 600 g
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou, na to dáme nasekané vlašské ořechy a pokrájená jablka. Každý plátek řádně zavineme, dáme do pekáče a pečeme zakryté asi 30 minut na 180 stupňů, poté odkryjeme a dopékáme při 250 stupních další půlhodinu.
Bramborové pusinky: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory rozšleháme ručním šlehačem se lžící másla. Po chvíli zašleháme jedno vejce a tolik smetany, aby směs byla kašovitá, ale ne řídká. Připravenou hmotu dáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky o průměru 3–4 cm, pokapeme je rozpuštěným máslem a pečeme 10–15 minut dozlatova.