Houskový knedlík
- houska 8 kusy
Head
- olej 2 lžíce
- cibule 500 g
- sladká paprika 1 špetka
Houskový knedlík
- petržel 1 dávka
Postup přípravy
1. Nejprve nakrájíme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Poté přidáme maso nakrájené na menší kostky. V hrnci osmahneme cibuli a přidáme maso, aby se opeklo ze všech stran. Pak přidáme papriku a paprikovou pastu, rychle promícháme, podlijeme a dusíme tak dlouho, než maso změkne natolik, aby se téměř rozpadalo. Následně dochutíme.
2. Připravíme si suroviny na knedlíky: Housky nakrájíme na centimetrové kostičky. Máslo rozehřejeme a pokapeme jím nakrájené housky. Mléko a vejce rozšleháme a přilijeme k pečivu. Přidáme najemno posekanou petrželku. Umícháme těsto, ze kterého tvoříme koule, které vaříme asi sedm minut ve vroucí vodě.