Příloha
Maso
Tatarská omáčka
- sůl špetka
Maso
- hořčice trocha
Tatarská omáčka
Maso
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a ve strouhance všechny rozklepeme. Pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a pokládáme na pánev, zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony nakrájené na plátky a krátce osmahneme. Následně vložíme maso zpátky, zalijeme vodou a dusíme 20 minut.
Jako přílohu dáme vařené brambory s domácí tatarskou omáčkou a ledovým salátem. Domácí tatarská omáčka Ingredience:
½ cibule, 1–2 kyselé okurky, 1 vejce, špetka soli, 1 polévková lžíce hořčice, olej postup:
Do mixeru si vložíme cibuli, kyselé okurky, krátce rozmixujeme. Přidáme vejce, špetku soli, hořčici, zapneme mixer a pomaloučku přiléváme olej do zhoustnutí. (Jestliže je tatarská omáčka hustá, rozředíme ji vodou z okurek.)
Ingredience:1,5 kg vepřové kotlety (nebo plece), 20 dkg žampionů, sůl, pepř, trocha hořčice, 3 vejce na obalování, strouhanka, 1 větší cibule, nové koření |