Cibulová zavařenina
- ocet 2 lžíce
Head
- koření oblíbené
Postup přípravy
Smetanové brambory: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na plátky. Promícháme se solí a bylinkami a dáme je do pekáčku. Zalijeme smetanou a pečeme na 180°C asi 40 minut, až povrch začne zlátnout.
Domácí cibulová zavařenina: Červenou cibuli nakrájíme na klínky, orestujeme na olivovém oleji s tymiánem. Přidáme cukr a necháme krátce zkaramelizovat. Podlijeme vínem a octem a dusíme do změknutí. Podle chuti osolíme.
Vepřovou panenku odblaníme, lehce osolíme, okořeníme oblíbeným kořením a zprudka opečeme na oleji ze všech stranách. Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut na 160°C.