Postup přípravy
- vepřová panenka 1 kg
- máslo
- cukr
- lesní ovoce 1 sáček
- brusinky
- červené víno 2 dl
- olivový olej
- česnek
- sůl
- pepř
Příloha
Postup přípravy
Vepřovou panenku naložíme do olivového oleje s česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Po hodince prudce opečeme z obou stran, maso přendáme na pekáč a doděláme v troubě asi 8 minut. Do výpeku vložíme kousek másla a cukr, který necháme zkaramelizovat. Zalijeme červeným vínem a vložíme lesní ovoce a brusinky. Provaříme. Když se ovoce rozvaří, omáčku přecedíme a dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Přílohou je rýže, kterou klasicky uvaříme v dostatečném množství vody. Aby krásně vypadala na talíři, uděláme z ní pomocí skleničky malé bábovičky.
Hlavní chod
Vepřová panenka s lesní omáčkou, rýže
Ingredience:
- 1 kg vepřové panenky
- máslo
- cukr
- 1 sáček mrazeného lesního ovoce
- brusinky
- 2 dl červeného vína
- olivový olej
- česnek
- sůl, pepř
- rýže