Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- koření na „čínu“
- olej
- mrkev
- voda 3 dl
Postup přípravy
Z medu, koření a trochy oleje uděláme marinádu, do které postupně přidáváme panenku nakrájenou na špalíčky
Necháme marinovat minimálně hodinu
Připravenou panenku vložíme na rozpálený olej a zatáhneme z každé strany
Přidáme na měsíčky nakrájenou cibulku, mrkev a povaříme
Přilijeme (podle oka) převařenou vodu, necháme opět provařit, přendáme do pekáče a dáme asi na hodinu do trouby dopéct
Maso a zelenina se krásně propojí se šťávou a vše dostane skvělou chuť
Hlavní chod
Vepřová panenka na medu a zelenině s rýží
Ingredience:
- 1 kg vepřové panenky
- sůl, pepř
- kmín
- kari koření
- koření na „čínu“
- 5 lžic medu
- olej
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 dl vody