VE VARU: Restovaný pak choi a shiitake houby s jasmínovou rýží podle Marcely Vuong

Moje hodnocení
5x

Desátý díl pořadu Ve varu se nesl ve znamení bezmasých receptů, v kterých hrály hlavní roli houby. Šéfkuchař David Müller si tentokrát jako hosta přizval Marcelu Vuong, se kterou společně připravili bleskové stir-fry s pak choi a houbami shiitake. Ty lze velmi jednoduše sehnat sušené, ale pokud narazíte v obchodě na čerstvé, rozhodně je také vyzkoušejte.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci nebo v rýžovaru uvařte jasmínovou rýži podle návodu.
  2. Sušené houby shiitake namočte do horké vody, nechte změknout, poté odkrájejte tuhé nožičky a kloboučky nakrájejte na plátky. Saláty pak choi omyjte, rozdělte na listy a ty podélně rozpulte. Česnek, zázvor a chilli nasekejte najemno. Cibuli nakrájejte na proužky.
  3. Ve woku rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, zázvor a chilli. Přidejte shiitake houby (na cca 3 minuty) a pak vmíchejte pak choi. Přidejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, zeleninový vývar (lze použít i vodu) a redukujte zhruba 3 minuty. Na poslední chvíli přidejte mungo klíčky a v případě potřeby dochuťte pepřem.
  4. Servírujte s rýží a dozdobte sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty