VE VARU: Restovaný pak choi a shiitake houby s jasmínovou rýží podle Marcely Vuong
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Restovaný pak choi a shiitake houby s jasmínovou rýží podle Marcely Vuong
Zdroj:
FTV Prima
Desátý díl pořadu Ve varu se nesl ve znamení bezmasých receptů, v kterých hrály hlavní roli houby. Šéfkuchař David Müller si tentokrát jako hosta přizval Marcelu Vuong, se kterou společně připravili bleskové stir-fry s pak choi a houbami shiitake. Ty lze velmi jednoduše sehnat sušené, ale pokud narazíte v obchodě na čerstvé, rozhodně je také vyzkoušejte.
Postup přípravy
-
V hrnci nebo v rýžovaru uvařte jasmínovou rýži podle návodu.
-
Sušené houby shiitake namočte do horké vody, nechte změknout, poté odkrájejte tuhé nožičky a kloboučky nakrájejte na plátky. Saláty pak choi omyjte, rozdělte na listy a ty podélně rozpulte. Česnek, zázvor a chilli nasekejte najemno. Cibuli nakrájejte na proužky.
-
Ve woku rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, zázvor a chilli. Přidejte shiitake houby (na cca 3 minuty) a pak vmíchejte pak choi. Přidejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, zeleninový vývar (lze použít i vodu) a redukujte zhruba 3 minuty. Na poslední chvíli přidejte mungo klíčky a v případě potřeby dochuťte pepřem.
-
Servírujte s rýží a dozdobte sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
David Müller a Marcela Vuong v pořadu Ve varu
Zdroj: FTV Prima
David Müller a Marcela Vuong v pořadu Ve varu
Zdroj:
FTV Prima