Suroviny
- pak choi 2 ks
- houby shiitake (sušené) 1 hrst
- mungo klíčky 1 hrst
- červená cibule (menší) 1 ks
- koriandr (čerstvý)
- česnek 1-2 stroužky
- zázvor 2 plátky
- červená chilli paprička 1/2 ks
- sójová omáčka 1 lžíce
- hoisin omáčka 1 lžíce
- zeleninový vývar 50 ml
- pepř (čerstvě namletý)
- sezamový olej
- sezamová semínka
- jasmínová rýže 200 g
Postup přípravy
- V hrnci nebo v rýžovaru uvařte jasmínovou rýži podle návodu.
- Sušené houby shiitake namočte do horké vody, nechte změknout, poté odkrájejte tuhé nožičky a kloboučky nakrájejte na plátky. Saláty pak choi omyjte, rozdělte na listy a ty podélně rozpulte. Česnek, zázvor a chilli nasekejte najemno. Cibuli nakrájejte na proužky.
- Ve woku rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, zázvor a chilli. Přidejte shiitake houby (na cca 3 minuty) a pak vmíchejte pak choi. Přidejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, zeleninový vývar (lze použít i vodu) a redukujte zhruba 3 minuty. Na poslední chvíli přidejte mungo klíčky a v případě potřeby dochuťte pepřem.
- Servírujte s rýží a dozdobte sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
David Müller a Marcela Vuong v pořadu Ve varu Zdroj: FTV Prima