Suroviny
Postup přípravy
1. Troubu si předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček. Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a „povolené“ borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!
2. Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.
3. Před servírováním rozehřejeme ovoce a osladíme. Servírujeme vedle dortíků. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme řidší omáčku a zdobíme na talíři kolem teplého ovoce.