Naložený hermelín
- hermelín 1 kus
Papričky s pikantním tvarohem
- tvaroh 1 balení
Na pesto
- pepř 1 dávka
Na tatarák s topinkou
- sůl 1 dávka
- kečup 1 kus
- hořčice 1 kus
- worchestrová omáčka 1 kus
- sójová omáčka 1 kus
- kmín 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
PředkrmVariace předkrmů: Tataráček s topinkou, domácí hermelín s toustem, mini caprese, papričky s pikantním tvarohempostup:
1. Opeču trojúhelníky z chleba na úhledné topinky. Maso na tatarák umelu nebo rozmixuji a smíchám podle chuti s uvedenými surovinami. Mažu na topinky.
2. Hermelín nakrájím na dílky a sýr proložím ve sklenici s cibulí, česnekem a chilli, zaleju olejem, uzavřu a nechám uležet.
3. Na caprese si na párátko napíchnu rajčátko a kuličku mozzarelly, porci potřu pestem, které si v mixéru udělám z bazalky, parmazánu, česneku a oleje.
4. Papriku si nakrájím na větší dílky a obložím je směsí okořeněného tvarohu, nasekané jarní cibulky a drceného česneku