Head
- prášek do pečiva 1 kus
- cukr 6 lžíce
Dezert
- kakao 2 lžíce
Krém
- mléko 750 ml
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na závěr vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na pečicím papíru na 180 °C asi 30 minut. Po zchladnutí korpus potřeme marmeládou.
Připravíme si krém – z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého pudinku vmícháme vaječný likér a promícháme. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Šleháme doběla.
Krém naneseme na piškot, který máme potřený marmeládou. Na něj navrstvíme šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je, že se vše ušlehá zároveň). Lze použít i obyčejnou šlehačku, ale ta se musí den předem uvést do varu. Ozdobíme dle fantazie.
Dezert
Vaječný sen
Ingredience:
Piškot:
- 5 vajec
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 2–3 lžíce horké vody
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- ½ prášku do pečiva
- marmeláda na potření
Krém:
- 750 ml mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 200 ml vaječného likéru
- 250 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
Pařížská šlehačka:
- 2 rostlinné šlehačky Cremefine – na šlehání
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa