Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Uzené s drobnozrnnou čočkou

4 porce
do 2 hodin
Uzené s drobnozrnnou čočkou
Uzené s drobnozrnnou čočkou Autor: isifa.com
Drobnozrnná čočka si drží svůj tvar a jen tak ji nerozvaříte... Proto se hodí především do salátů, ale i jako příloha k masu či rybě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte maso, mrkev, pórek, cibuli – do které vtlačte všechny hřebíčky –, rozdrcený česnek, bobkové listy, tymián a oregano. Zalijte vodou, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a na mírném ohni přikryté vařte 1 a ¼ hodiny. Zatím nesolte.
  2. Do hrnce přidejte čočku a vařte 45 minut. Když bude čočka měkká, vyndejte cibuli a vyhoďte ji. Vyndejte také koleno a pupek. Osolte.
  3. Z kolena sundejte kůži a maso natrhejte na kousky. Slijte čočku a zeleninu přes cedník, ale vývar zachovejte. Kousky masa z kolena promíchejte s čočkou a dochuťte solí a pepřem.
  4. Směs přendejte na nahřátou servírovací mísu. Naaranžujte řezy pupku navrch a přelijte je vývarem. Posypte petrželkou.
Reklama

Uzené s drobnozrnnou čočkou Foto:

Uzené s drobnozrnnou čočkou                                                                                        Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama