Suroviny
- vepřové maso 300 g
- mrkev 1 kus
- červená řepa 1 kus
- pepř 1 dávka
- cibule 1 kus
- zelí 300 g
- rajčatový protlak 1 kus
- bobkový list 1 kus
- polévkové koření 1 dávka
- rostlinný olej 1 dávka
- zakysaná smetana 1 kus
- brambory 3 kus
- petržel 1 dávka
Postup přípravy
Vepřovou krkovičku nakrájenou na kostky dáme vařit do hrnce s vodou
Jakmile odšumí, přidáme najemno nakrájené zelí a brambory
Přidáme lžíci polévkového koření, bobkový list a necháme vařit na mírném ohni
Zvlášť uvaříme červenou řepu ve slupce
Na větším struhadle pak nastrouháme oloupanou uvařenou červenou řepu a dáme ji na pánev se zpěněnou cibulkou a jemně nastrouhanou mrkví, osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak a zakysanou smetanu, krátce podusíme
3
Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci a 10–15 minut ještě vaříme