Suroviny
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky
V hrnci rozpálíme máslo a vhodíme do něj cibuli, kterou necháme zesklovatět
Po přibližně pěti minutách stáhneme plamen a cibuli za občasného míchání dusíme pod pokličkou asi dvacet minut
Pokud cibule hnědne příliš rychle nebo se moc přichytává, plamen ještě ztlumíme
Když má cibule hezkou zlatohnědou barvu, zalijeme ji vlažným vývarem a na mírném plameni vaříme dalších dvacet minut
Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list
Během vaření polévky si připravíme toustový chléb, který nakrájíme na kostičky, a dáme na plech do trouby rozpéci
Poté, co se polévka důkladně provaří, přidáme bílé víno a odstavíme
Polévku podáváme v miskách s krutony a nastrouhaným sýrem