Suroviny
- kari pasta 2 ML
- olej 1 ML
- kuřecí prsa
- žampiony
- krevety
- kokosové mléko 1
- paprika 1
- bazalka hrst
- citronová tráva 1
- rajčata 1
- jasmínová rýže
- krevety dle počtu strávníků
Postup přípravy
- Dejte na wok malou lžičku oleje a hrst na proužky nakrájené cibule. Po zatažení přidejte jednu až dvě lžičky kari pasty (nabízí se žlutá, zelená nebo červená), pozor - to je ta složka, která pálí! Po zamíchání přidejte plechovku kokosového mléka a chvilku povařte.
- Nechte povařit kuřecí maso nakrájené na kousky. Na závěr přidejte na proužky nakrájenou papriku, kterou povařte jen krátce, měla by zůstat ve stavu, kdy chroupe. V závěru přidejte pokrájenou čerstvou bazalku, houby, rajčata, citronovou trávu. Uvařte rýži a podávejte ke směsi z pánve.
Autor receptu: Linda Bartošová