Suroviny
- zázvor 5 cm
- chilli
- kuřecí prsa 3
- koření pěti vůní
- kuřecí bujóny 2
- limetka
- sójová omáčka 2 polévková lžíce
- oříšky kešu
- slunečnicová semínka
- tykvová semínka
- thajská zelenina
- špenát
Postup přípravy
Do tří litrů vody nakrájíme zázvor o velikosti palce a vaříme s nakrájenými papričkami chilli. Mezitím naložíme kuřecí prsa nakrájená na proužky a obalená v koření pěti vůní. Poté je osmažíme na pánvi a dáme na talířek. Na další pánvi orestujeme oříšky (kešu, slunečnice, tykev).
Když se voda vaří, vložíme thajskou zeleninu, nudle a kuřecí bujon. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky a pokapeme limetkou dle chuti.
Do mističek dáme čerstvý špenát. Zalijeme vývarem a přidáme kuřecí maso a oříšky. Zdobíme kroužky chilli.
Předkrm Thajská polévka s čerstvým špenátem a oříšky
Ingredience:
- 5 cm zázvoru (cca)
- chilli
- 3 kuřecí prsa
- koření pěti vůní
- 2 kuřecí bujony
- limetka
- 2 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky
- oříšky kešu
- slunečnicová semínka
- tykvová semínka
- thajská zelenina (mražená)
- čerstvý špenát